Gel divljeg kestena i vinove loze (2 komada) - 113 kn

Gel DIVLJEG KESTENA Ciljano djeluje na smanjenje i uklanjanje simptoma proširenih vena i njihovu prevenciju. Ublažava bolove i grčeve u nogama, a ima i protuupalno djelovanje.

Bogat je escinom koji ima brojna blagotvorna svojstva. Preporučuje se za uklanjanje napetosti i umora u nogama i za poboljšavanje protočnosti venske krvi. Namazati u tankom sloju duž problematičnog mjesta (stopala, nogu, koljena). 

UPOZORENJE: kod upaljenih i izraženih vena NE MASIRATI, samo lagano namazati duž cijele noge.

Na navedenu cijenu plaćate poštarinu u iznosu od 25 kn.

NARUČITE ODMAH -  KLIKNITE OVDJE

U nastavku saznajte više o divljem kestenu. (izvor: Wikipedia)

Divlji kesten Aesculus hippocastanum potječe iz Perzije.Zbog svoje ljepote je omiljeno stablo u parkovima, koje dostiže i starost od 200 godina, a cvjetovi, kora i nejestivi plodovi se koriste u narodnoj medicini.

Naraste do 20 metara s velikim prstenastim listovima koji se sastoje od većinom 7 listića klinastog oblika zajedno sastavljenih. Veliki grozdasti cvatovi stoje u uspravnom položaju i čunjastog su oblika. Cvjetovi su sasvim bijeli ili crveni sa žutim ili crvenim mrljama. Tobolac ploda je bodljikav zeleni omotač u kojem se nalaze 1 do 2 ploda sjajne tamnosmeđe boje s bijelom točkom.

Cvjeta u svibnju, a plodovi sazrijevaju u rujnu i listopadu. Kora drva prilikom sušenja ima miris sličan amonijaku i gorka je okusa, a svi dijelovi divljeg kestena su neotrovni.

Sjevernoamerički indijanci su navodno od plodova dobivali jestivi škrob,i to tako da su tanko isjeckane polako pržene plodove stavljali u vreće te iste na 2-5 dana uronili u rijeku ili potok te bi tako uklonili toksične saponine (sličan su postupak koristili su i za žireve).[nedostaje izvor]

Zbog velikog udjela escina, saponina koji povoljno djeluje na stijenke kapilara i vena, diuretičkog i protuupalnog djelovanja, osim u narodnoj medicini ekstrakt divljeg kestena koristi se sve više i u raznim kremama za liječenje vena i ravnanje bora. Spojevi masti, saponina, i škroba čine divlji kesten prikladnim za liječenje crijevnih oboljenja, proljeva,katara dišnih organa.